A G E N D A

Klusdagen
Iedere eerste zaterdag van de maand
December
20 - 22 dec: Midwinter - Yule Ceremonie  
(ceremonies & verhalen rondom Keltisch en Germaans erfgoed)

De midwinter, winterzonnewende, Yule, is een speciale tijd van het jaar. Een moment in het jaar dat de voorouders en de natuurkrachten ons roepen bijeen te komen voor ceremonie, warmte, liefde en gezelligheid te delen.

Op vrijdag 20 december vanaf 12.00uur kunnen mensen aankomen op Natuurcamping Wientjesvoort in Vorden. ( later mag ook )
Rond 14.30uur vertrekken we te voet naar de Zunnebelt, een prehistorische ceremoniële heuvel die onze verre voorouders hebben opgeworpen. ( wandeling 2 x 1,3 km)
Op de heuvel maken we een cirkel en zullen we het ceremoniële vuur ontsteken.
De zonsondergang is om 16.29uur waarna we met fakkels, vuurketel en lampionnen onder muzikale begeleiding het ceremoniële vuur naar Wientjesvoort dragen. ( waar we overigens boven een prehistorische nederzetting zitten)

Op Wientjesvoort hebben we een prachtig plekje dichtbij de yurts waar het ceremonieel vuur t/m zondag zal branden.
Het vuur zal op meerdere plaatsen branden: een sociaal buiten vuur, in de kachels, in kaarsen en lampen.... MAAR ook op het 'heiligste plekje'. Hier zal constant gewaakt worden over het vuur. Hier is geen plaats voor sociaal gepraat, alleen gebed, ceremonie, gewijde zang en muziek. ( Niet dat het zwaar hoeft te worden ...maar wel sereen!) Rond het vuur mis een cirkel van 24 runenschijven, een cirkel van 25 Hazelaar- Ogham - Staven en daar rond een cirkel van 405 prayerties / gebedszakjes.
 

 

Op vrijdagavond wanneer iedereen gesetteld is zullen we de avond openen rond 21uur met ceremonieel welkom en de mooiste en meest krachtige midwinter verhalen uit de Keltische en Germaanse tradities onder begeleiding van de harp.

Het programma is vooral als richtlijn en we zullen vnl. met de bewegingen van de energieën mee gaan.
Het idee is dat er veel ruimte is voor sharing en gezelligheid en tegelijk dat er momenten zijn van duidelijke focus.

We zullen zorgen dat er een groot labyrint ligt mede omdat ons verbindt met de voorouderlijke tradities. ( o.a. met kaarslicht)
Er zijn manieren om een labyrint te maken zodat we met zijn alle tegelijk door het labyrint kunnen gaan.

Op zaterdagavond zullen er opnieuw krachtige midwinterverhalen verteld worden die ons helpen herinneren en verbinden.

We hebben 30 slaapplaatsen beschikbaar in 3 grote yurts ( 7 personen kunnen er slapen in één yurt. Dit is dan ook de bedoeling. In de yurts branden kachels waardoor het goed te doen is. Er is ook een tipi waar 5 man in kan.

Verder huren we de prachtige Zevenster ( 10 meter yurt) http://www.nooitmeerhaast.nl/zevenster.html
De Zevenster is voor samenkomst en niet als slaapplek bestemd.

Het slapen in de yurt is incl. de prijs. Net zo goed als wanneer je zelf met tent of camper mocht komen. Wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van de slaapplek dan betekent dit geen korting. De prijs die we hebben gekozen laat niet veel ruimte.
Als je één dag wilt komen is de prijs 49,- euro
De prijs in totaal is 157,- ( =108 ( heilig getal) + 24 runen + 25 Oghams) voor de drie dagen... Voor kinderen rekenen we 30,- per kind per dag= totaal 90,-
Wanneer je maar een dag wilt komen zonder te blijven slapen dan is het 49,- en als je alleen een dagdeel wilt deelnemen dan is de prijs 21,- ( excl. het avondeten wanneer er pas in de laatste weken geboekt wordt ) Voor kinderen de helft. 24,-
Overmaken onder vermelding van Yule en je naam. Geef ook aan of je in een yurt wil slapen! Rabobanknr.: Iban NL 02 RABO 0132 994100, BIC: RABONL2U t.n.v. Verteltheater Donderelf, Den Haag

De vegetarische avondmaaltijd is inbegrepen ( Lodewijk is onze chef) Natuurlijk vragen we iedereen om overal helpende handen uit te steken!

We zullen de zaterdag en zondag een mooi programma bieden maar we gaan nu niet alles al dicht timmeren.

3 dagen van ceremonie, Sacred Fire, Runen Cirkel, Labyrit, verhalen en muziek.
Ragnar Johnsen is er bij!
20 t/m 22 december. Overnachting in yurt, eigen tent of caravan is mogelijk. Je kan één of meerdere dagen komen.

Ragnar Johnsen zal ook privé runen consulten geven.
Meer informatie en opgeven via donderelf@yahoo.com of donderelf@gmail.com

Graag spoedig opgeven. Met het overmaken van het geld ( extra donaties zijn welkom en vergroten de mogelijkheden! ) Het aantal slaapplaatsen in yurts is beperkt!

Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan horen we dat graag!

Januari 2020
1,2 en 3  jan: Stiltedagen - Heilige Nachten
Zweethut datum volgt
Koptekst 6

adres

Ruurloseweg 50

Vorden, Gelderland

wientjesvoortzuid@hotmail.com

Telefoon beheerders
0 6 - 47 01 75 64 (Wieteke)

0 6 - 27 32 08 81  (Hans)

0 6 - 53 37 23 66 (David)

Volg ons via

  • Facebook Reflection

© 2018 by Wientjesvoort-Zuid