de omgeving

Ontdek de omgeving en laat je inspireren door de natuur en oude kastelen

FIETSEN & WANDELEN

De bekende Achtkastelenroute wordt al gefietst vanaf 1913. Deze route voert langs 8 kastelen in de omgeving van Vorden. In de zomermaanden kan de tocht, op woensdagmiddag, worden gefietst onder leiding van een VVV Gids.

De route is ongeveer 36 km. en het routeboekje is verkrijgbaar voor € 2,50.

Een kinderfietsroute is een volledig genavigeerde route, die je via de smartphone volgt. Je fietst in de sporen van Berend van Hackfort, die in de Middeleeuwen echt in Vorden heeft geleefd. De route is te volgen via de Abellife app of verkrijgbaar via het promotieboekje bij de VVV Bronckhorst.

Fietsen voor korte ritjes zijn te leen op de camping als leenfietsen, zichtbaar aan de rood met witte stippen…

Of klik hier voor een overzicht van fietsverhuur in Vorden.

Voor de wandelaar zijn er verschillende wandelingen in de omgeving: het Vordense dorpsommetje, de Grote Veldroute, Cuypers op de Kranenburg, de Linderoute of het Berendpad.

WIJNHOEVES 

In het buitengebied van Vorden, aan de weg van Hengelo Gld. naar Ruurlo, ligt Wijnhoeve Elanova, met landgoed ’t Zelle als natuurlijk decor. De 6000 wijnstokken van de rassen Solaris, Johanniter en Cabernet Cortis worden op milieuvriendelijke wijze verbouwd.

In de buurtschap Kranenburg, bevindt zich het 1,5 ha grote Wijngoed Kranenburg. Hier worden op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd. De grond is beekklei, volgens experts uitstekende grond voor de teelt van wijndruiven.

 

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Op landgoed Hackfort is een watermolen van Hackfort te vinden, daterend uit 1700. Deze korenmolen wordt door vrijwilligers draaiend gehouden en is iedere zaterdag van binnen te bekijken. Soms wordt de molen ook gebruikt om hout te zagen.

De Hackfortsche Windmolen is gebouwd in 1851 en is een ronde, stenen stellingmolen. De molen is in principe iedere woensdagmiddag en zaterdagochtend geopend voor het publiek.

Kasteel Vorden ligt in een typisch mooi Achterhoeks bos –en weidelandschap.  Er kunnen dan ook diverse wandel- en fietsroutes gevolgd worden. Vanuit het kasteel loopt u b.v. letterlijk het Pieterpad op. Het kasteel is geopend voor bezichtiging en/of een drankje en een hapje !

OVERIGE ACTIVITEITEN

Er is in de wijde omtrek van alles te doen:

Doolhof, klimbos of kabouterpad in Ruurlo, de

Hemplas bij Borculo, het Heiligenbeelden museum in Kranenburg, Boerengolf spelen, een kinderboerderij bezoeken, zwemmen, een gallerie of beeldtuin bezoeken, vlinders kijken of gewoon lekker liggen in het gras op Wientjesvoort-Zuid.

WINKELS

De dichtsbijzijnde natuurvoedingswinkel is :

Urtica, De Vijfsprong Reeoordweg 2a Vorden

Vorden heeft een drukbezochte dorpskern met vele winkels als Albert Heijn, Aldi, Hema, Kruidvat..

en vele restaurants en heel lekker ijs.

adres

Ruurloseweg 50

Vorden, Gelderland

Telefoon beheerders
0 6 - 47 01 75 64 (Wieteke)

0 6 - 27 32 08 81  (Hans)

0 6 - 53 37 23 66 (David)

Volg ons via

  • Facebook Reflection

© 2020 by Wientjesvoort-Zuid